Suomen tulevat areenahankkeet

Suomessa on verraten paljon jäähalleja, kun mietitään maamme kokoa. Monia vanhempia jäähalleja on vuosien saatossa kunnostettu niin, että niitä voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin. Kun rakennetaan uusia halleja, niistä pyritään jo valmiiksi tekemään hyvin monikäyttöisiä. Esimerkiksi Helsingin Hartwall areenalla järjestetään vuoden aikana jos jonkinlaista tapahtumaa, vaikka Helsingin Jokerit pelaakin siellä kotiottelunsa. Tarjolla on esimerkiksi musiikkitapahtumia, hevosurheilua tai jopa moottoriurheilua. Jos haluaa ostaa tapahtumaan vaikkapa vip-liput, kannattaa tehdä lainavertailu ja pääsee ehkä toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa.

Uusille areenoille on yleensä elinehto, että sitä voidaan hyödyntää monipuolisesti ympäri vuoden. Suomeen on parhaillaan nousemassa muutama uusi areena, jotka ovat hieman eri vaiheessa. Jos aihe kiinnostaa, niin lue lisää tästä artikkelista. Listaamme muutaman mielenkiintoisen areenahankkeen.

Tampereen areena

Tampereen uudesta areenasta on tehty jo rakentamispäätös ja työt ovat alkamassa piakkoin. Areenan nimeksi on tulossa Uros Live Areena pääsponsorinsa mukaan. Areena nousee kaupungin keskustaan keskeiselle paikalle, jotta ihmisillä on helppo pääsy paikan päälle esimerkiksi julkisilla kulkuvälineillä. Hallissa on tarkoitus pelata jääkiekon maailmanmestaruuskisoja parin vuoden kuluttua, joten hallin on valmistuttava sitä ennen. Tarkoitus on tehdä areenasta monikäyttöinen halli, jossa voidaan hyödyntää uusinta teknologiaa ja mukavuuksia.

Helsinki Garden

Helsinkiin on nousemassa lähivuosina uusi jäähalli ja monitoimiareena. Tämäkin halli nousee keskeiselle paikalle lähelle kaupungin keskustaa. Jääkiekkojoukkue Helsingin IFK ottaa tämän areenan kotihallikseen, mutta tarkoitus on järjestää areenalla myös paljon muitakin tapahtumia. Areenarakennelma on suunnitelman mukaan hieman poikkeava, sillä varsinainen kaukalo on tulossa paljon maan alle. Kun mennään katutasosta sisään, niin astutaan areenan katsomon ylimmille riveille.

Oulun areenahanke

Ouluun on puuhattu uutta areenaa jo useamman vuoden ajan. Ongelmaksi on muodostunut se, että hyvää paikkaa ei ole tuntunut löytyvän. Nyt uusimpien suunnitelmien mukaan uusi areena voitaisiin rakentaa lähelle vanhaa jäähallia, mutta Oulun yliopiston muuttosuunnitelmat toivat epävarmuutta tähän skenaarioon. Ouluun on suunniteltu uutta monitoimiareenaa jo yli vuosikymmenen, mutta hanke on kaatunut milloin paikan puuttumiseen ja milloin rahoituksen epävarmuuteen. Nykyinen jäähalli alkaa olla jo elinkaarensa loppupäässä, joten kovin montaa vuotta ei jääkiekon SM-liigaa voida enää nykyisessä hallissa pelata.