Espoo Metro Areena

Moni tuntee Espoo Metro Areenan paremmin aiemmilta nimiltään Barona Areena ja LänsiAuto Areena. Tapiolan urheilupuistossa sijaitseva monitoimihalli on valmistunut vuonna 1999. SM-liigaottelu Espoo Bluesin ja HIFK:n välillä oli ensimmäinen hallissa järjestetty yleisötapahtuma tammikuussa 1999. Espoo Blues käytti Espoo Metro Areenaa kotihallinaan sen valmistumisesta lähtien, kunnes Blues meni konkurssiin vuonna 2016. Halli valmistui nimellä LänsiAuto Areena, ja ennen sitä Espoo Bluesin nimi oli Kiekko-Espoo, jonka kotihallina toimi Matinkylän jäähalli. Espoo Bluesin väistyttyä jääkentiltä Espoo Metro Areena on toiminut Espoo Unitedin kotihallina.

Rakennushankkeen kokonaiskustannukset olivat noin 20 miljoonaa, ja pääosa rahoituksesta tuli yksityisiltä tahoilta muun muassa sponsorisopimusten solmimisella ja aitioiden myynnillä yhteistyökumppaneille. Hankkeen arkkitehtitoimistona toimi Matti Savolainen Oy ja rakennuttajana CMC Oy. Ensimmäisen vuosikymmenen halli toimi nimellä LänsiAuto Areena, mutta vuonna 2009 henkilöstöpalveluiden toimittaja Barona solmi uuden kymmenvuotisen sopimuksen hallin kanssa, jolloin rakennuksen nimeksi tuli Barona Areena. Sopimuksesta poiketen nimi vaihtui jo vuonna 2015 Espoo Metro Areenaksi, koska Espoon kaupunki solmi uuden yhteistyösopimuksen Tapiolan Monitoimiareena Oy:n kanssa, joka on hallin omistaja.

Espoo Metro Areenassa pelattaviin jääkiekko-otteluihin mahtuu 6 982 katsojaa tavallisille istumapaikoille. Lisäksi yleisöä mahtuu ravintoloihin, aitioihin ja yksityisiin tiloihin. Espoo Metro Areena muuntuu moneen eri tapahtumaan soveltuvaksi viihteen ja urheilun monitoimihalliksi. Areenalla on järjestetty mm. nyrkkeilyn, vapaaottelun, tanssin ja taitoluistelun kilpailuja sekä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin artistien konsertteja.