Tutustu Helsingin Olympiastadioniin

Oletko koskaan vieraillut Helsingin Olympiastadionilla? Helsingin Olympiastadion on avattu kesäkuussa 1938, joten jo monet sukupolvet ovat saaneet ihailla stadionin kauneutta. Helsingin laajalla Olympiastadionilla on pidetty monia kisoja ja tapahtumia, mutta monien mielessä yksi nousee edelleen yli muiden. Helsingin Olympiastadionilla on ollut mahtava etu isännöidä olympialaisten kesäkisoja vuonna 1952. Miljoonas vierailija asteli Olympiastadionille kesällä 1953.

Erityisesti olympiastadionin torni on saanut osakseen runsaasti ihailua. Torni on hyvin omaleimainen, ainutlaatuinen vierailukohde Suomessa. Stadionintorni on 72 metriä korkea, josta pääsee helposti ihailemaan Helsingin upeita maisemia. Stadionintornista maisemia voi ihailla sekä iltaisin että viikonloppuisin.

Olympiastadionin historia on kiehtovaa luettavaa

Helsingin huikean kauniin olympiastadionin suunnitteli todella taitava kaksikko Yrjö Lindegren ja Toivo Jäntti. Stadionia on kutsuttu maratontorniksi, sillä se on toiminut juoksijoille merkkinä lopputaipaleen alkamisesta kohti maalia. Stadionilla on järjestetty myös monia jännittäviä yleisurheilu- ja jalkapallokisoja.

Tiesitkö, että upea stadionintorni on toiminut Suomen talvisodan aikana myös Helsingin suosittuna ilmasuojelukeskuksen tähystysasemana? Torni avattiin yleisölle uudelleen vuonna 1945, josta alkaen stadion on toiminut rehdin urheilun symbolina kaikkien urheilua harrastavien iloksi ja riemuksi.

Olympiastadion mahdollisti suomalaisille myös ensimmäiset television koelähetykset. Ensimmäinen koelähetys järjestettiin maaliskuussa 1957, jolloin torniin oli sijoitettu mikroaaltolinkki tehokasta kuvansiirtoa varten. Stadionintorniin asennettiin vuonna 1966 Suomen nopein henkilöhissi, joka vei vierailijat tornin huipulle 30 sekunnissa. Kyseessä on siis todella upea nähtävyys, jonka lumo on kestänyt sukupolvelta toiselle. Mikä stadion itse asiassa sitten oikein on? Paljastetaan arvoitus seuraavaksi.

Mikä on stadion?

Stadioniksi kutsutaan rakennusta, jossa järjestetään erilaisia ulkoilmassa pidettäviä tapahtumia, kuten urheilutapahtumia, urheilukilpailuja ja erilaisia konsertteja. Popin tunnettu kuningatar Madonna on vieraillut Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1997. Stadionilla on vieraillut myös lukuisia muita artisteja ja upea stadion on palvellut viime vuosina myös esimerkiksi jalkapallon EM-harjoituskilpailujen näyttämönä. Myös upea jalkapallon EM-kisojen finaali järjestettiin Helsingin Olympiastadionilla kesällä vuonna 1992.

Helsingin tilavasta ja kauniista stadionista on moneksi. Tule sinäkin tutustumaan Helsingin Olympiastadionille osoitteeseen Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki.