Oletko menossa katsomaan jääkiekko-ottelua suurelle areenalle? Osallistutko kenties jättimäiseen konserttiin, joka järjestetään stadionilla? Vai onko kenties jalkapallo enemmän sinun heiniäsi ja aiot matkustaa Keski-Eurooppaan katsomaan suuren luokan futismatsia? Miten areenoilla ja stadioneilla oikein kuuluu toimia ja mitä asioita on syytä ottaa huomioon kun suunnittelee menevänsä tällaiseen tapahtumaan? Lue tästä parhaat vinkit, joilla varmistat onnistuneen urheilutapahtuman tai konsertin.
Stadionille matkustaminen
Suunnittelu on kaiken a ja o. Saavutko paikalle kenties toiselta paikkakunnalta? Jätä tällöin hieman pelivaraa aikatauluusi. Jos ottelu alkaa vaikkapa kello 16, niin ei kannata saapua paikalle junalla, joka on aikataulun mukaan perillä 15:45. Jätä mieluummin hieman tyhjää väliä, varsinkin jos paikkakunta on sinulle aiemmin tuntematon ja joudut katselemaan karttaa kun mietit mistä pääset perille. Suunnittele siis matka ja aikataulu stadionille hyvissä ajoin. Internetistä löytyy yleensä hyvät kartat, joista voi etukäteen katsoa reitin areenalle. Jos joudut käyttämään julkisia kulkuvälineitä päästäksesi perille, katso niidenkin aikatauluja ja reittikarttoja etukäteen. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä kun olet valmistautunut huolella. Laita myös päällesi jotkut mukavat vaatteet, joissa viihdyt koko päivän. Jos olet liikkeellä lasten kanssa, niin varmista että myös heillä on mukavat vaatteet. Voi olla hyvä tilata vaikka https://kidsbrandstore.fi/ sivustolta lapsille uudet vaatteet tapahtumaa varten.
Jos asut samalla paikkakunnalla, kuin missä tapahtuma järjestetään, voi olla syytä miettiä onko hyvä mennä silti julkisilla kulkuvälineillä. Omalla autolla pääsee paikalle toki kätevästi, mutta onko kohteessa riittävästi parkkipaikkoja? Muodostuuko parkkipaikan etsimisestä ongelma? Monesti suurten stadionien läheisyydessä on jonkin verran parkkipaikkoja, mutta isojen tapahtumien aikaan niitä on auttamattomasti liian vähän. Voit joutua jättämään autosi todella kauas ja pahimmassa tapauksessa myöhästyt koko tapahtumasta. Kyllä sitten harmittaa! Voi olla siis fiksua saapua paikalle vaikkapa bussilla tai pyörällä, jos asut riittävän lähellä. Kannattaa tässäkin tapauksessa katsoa bussiaikataulua etukäteen, jotta osaat mennä oikeaan linja-autoon oikeaan aikaan.
Toimiminen paikan päällä
Kun sitten olet saapunut areenalle, niin mitä on hyvä tietää? Varmista, että lippusi on mukana ja pidä se jossain helposti saatavilla. Useimmat liput ovat nykyään jo mobiililippuja, joten tarkista ajoissa, että saat sen helposti auki puhelimestasi. Mikään ei ole kurjempaa kuin olla pitkän jonon tukkeena sisäänkäynnillä kun alat etsimään lippuasi ja mietit, mistä sen saikaan auki. Kun olet päässyt areenalle sisään, kannattaa ihan ensimmäiseksi selvittää, missä sijaitsevat wc-tilat. Hätä voi yllättää hyvinkin nopeasti, joten on hyvä tietää mihin suuntaan sitten lähtee. Monesti esimerkiksi konserttiin tai urheilutapahtumaan saavutaan hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua, joten tässä välissä voi olla hyvää aikaa haukata jotain pientä purtavaa tai tilata jotain juotavaa. Halleilla ja stadioneilla on yleensä useita ravintoloita, joista saa ruokaa. Nälkäkin voi iskeä aivan yllättäen, joten kannattaa käydä syömässä ennen kuin on aivan kiljuva nälkä. Jos olet urheilutapahtumassa, niin erätauoilla on yleensä valtavat jonot, joten valmistaudu siihen, että kun nälkä yllättää, niin et välttämättä saa ihan saman tien ruokaa nenäsi eteen.
Näillä vinkeillä varmistat hyvän kokemuksen, etkä varmasti tule pettymään.